XBOX ONE – EPIC FAIL!

image

In primul rand vreau sa va aduc la cunostinta ca acest articol este bazat pe informatii oficiale si nici de cum fabulatii sau hater-eli. In al doilea rand articolul se vrea a atrage atentia asupra prostiei pe care e pe cale s-o faca Microsoft daca nu schimba nimic pana spre lansarea oficiala a consolei.

Asadar, de ce este viitoarea consola XBOX ONE de la Microsoft o greseala/rateu/insucces? Pai sa detaliem putin. Conform conferintei de ieri a prezentarii consolei si alte declaratii facute de oficiali ai Microsoft am aflat urmatoarele:

1. Design sub orice critica

image

image

Asta ar trebui sa fie unul dintre atuurile oricarei consola fata de un PC spre exemplu, sa arate foarte bine cu un design atragator lucru pe care xbox one nu-l face deloc. Asa cutie de plastic patratoasa si urata n-am vazut de pe vremea consolelor Sega, si alea erau oarecum rotunjite la colturi, mai altfel. Stiu ca asta e un motiv strict subiectiv dar nu se poate asa ceva, e prea urat domnule. E ca un VCR vechi din 2000.

2. Jocurile XBOX360 nu vor fi compatibile cu XBOX ONE

image

Asta era unul din atuurile pe care le putea avea Microsoft in fata Sony si au dat-o in bara neimplementand aceast feature foarte important. Tineti-o tot asa si o sa aveti multe de castigat!

3. Jocurile necesita activare online si vor putea fi folosite pe o singura consola

image

Prin chestia asta Microsoft urmareste practic sa omoare piata second hand. De exemplu daca eu cumpar un joc de Xbox One si vreau sa merg cu el la un prieten sa-l joace sau sa i-l imprumut sau pur si simplu sa-l vand second nu voi putea face acest lucru deoarece jocul va cere din nou activare si plata online a acestuia. Naspa. Microsoft a declarat totusi ca va exista o metoda de vanzare online a jocurilor cumparate insa nu au vrut sa dezvaluie cum va functiona aceasta, deoarece inca lucreaza la ea. Sunt curios sa aflu cum se va vinde mai exact doar online jocurile. Cu siguranta vor fi impuse anumite restrictii ceea ce nu e normal. Deci alt fail.

4. Functia Allways On se adevereste si va limita functionalitatea XBOX ONE enorm

image

Desi Microsoft a spus ca consola NU necesita o conexiune permanenta cu internetul o verificare periodica va fi operata de sistem. Mai exact Major Nelson a declarat ca consola va depinde de mediul online pentru a functiona. Astfel, va fi nevoie de un cont Live conectat la internet si tot la 24 de ore consola va efectua o verificare pentru a vedea daca este conectata la internet lasand jocul sau activitatea intreprinsa pe aceasta sa decurga mai departe. Asta inseamna ca oricine cumpara consola asta si nu are acces la internet poate s-o tina in cutie ca nu va functiona. Va imaginati si voi de aici implicatiile.

5. XBOX ONE va fi mai scump

image

De ce? Din cauza a ceea ce vedeti in poza, Kinect 2 sau a 2-a generatie de Kinect. Toate XBOX-urile ONE, fie ca vreti sau nu, vor depinde in functionarea lor de Kinect. Asta inseamna ca toate consolele vandute vor avea in pachet Kinect ceea ce va tine pretul consolei mai sus cu siguranta. Nu avem libertatea de a alege si juca pur si simplu jocurile pe consola, trebuie sa avem obligatoriu si acest kinect ca sa putem “vorbi” cu consola si sa ne “afisam” pe internet. Frumos.

6. Jocurile nu vor mai rula de pe disc ci doar de pe hdd intern.

image

Adica chiar daca nu mai avem spatiu pe hdd intern nu vom putea rula un joc proaspat cumparat direct de pe disc, cum o faceam pana acum pe xbox360 sau PS3. Va trebui sa cumparam accesorii suplimentare de stocare autorizate Microsoft pentru a mari spatiul intern conectate prin usb 3.0. Si apropo, hdd intern nu poate fi schimbat.

7. XBOX ONE va folosi doar 5GB RAM pentru jocuri

image

Asta e confirmat de Marc Whitten, Ofiter Sef pentru Produs, care spunea ca restul de 3GB (din cei 8GB in total) sunt folositi pentru sistem. In comparatie cu PS4, ce are tot 8GB RAM, xbox one va rula cu mai putini rami. PS4 va aloca 7GB pentru jocuri asta insemnand ca va fi capabila sa ruleze jocuri mai complexe si detaliate decat xbox. Deci e un minus pentru Microsoft. Daca se adevereste si zvonul conform caruia xbox one ar folosi DDRAM 3 fata de DDRAM 5 ce foloseste PS4 atunci chiar va fi mai lenta decat concurenta, alt minus.

8. Hardware-ul noii console va fi unul slabut

News: Xbox One ‘does not target the highest-end graphics’, says MS engineer – ComputerAndVideoGames.com

“We purposefully did not target the highest-end graphics. We targeted more as a broad entertainment play and did it in an intelligent way. It’s not the first time that Microsoft has done a chip. The people who are here have clearly done them before and we’ve done them within Microsoft before. But this is one of the more strategic plays and in terms of the overall product, that is a clear differentiator, and the [hardware IP] that we’ve developed here is truly unique.”

Mai trebuie sa spun ceva?

9. XBOX ONE va salva totul in cloud si ne va impinge si instala automat update-uri pentru jocuri si sistem

Unde mai este controlul asupra propriului produs cumparat? Daca nu vreau sa fac update la sistem sau joc? Pe asta se bazeaza si faza cu Always On.

10. Microsoft a laudat foarte mult un feature pe care la noi cel putin nu va fi folosit

Este vorba despre functia TV. Vom putea urmari canale TV pe xbox one. Stai sa vezi in Romania… in US poate. Per total cam 75-80% din feature-urile consolei nu vor putea fi folosite la noi. Asa ca ce rost are? Microsoft LIVE nu exista ca store si alte functii in Romania.

11. Microsoft a avut aplaudaci angajati la conferinta de ieri

Cat de slab trebuie sa fi sa faci asa ceva? Adica sa iti pui proprii angajati sa aplaude la propria ta conferinta. Presa nu a aplaudat deloc, doar nu avea ce.

https://mobile.twitter.com/AdamSessler/status/336901672662077443

https://mobile.twitter.com/jeffgerstmann/status/336895843057664000

6 thoughts on “XBOX ONE – EPIC FAIL!

  1. ai dreptate ma joc pe xbox de la prima consola aparuta am cumparat jocuri din reteaua xbox live battlefield bd company 1 si altele. nut merge dect la tine pe consola xbox one suna mai degraba a lacomie si abuz . nam crezut ca voi spune asta vreodata cred ca o sa cumpar ps4

  2. nici nu ma gandeam sa renunt la play station , iar dupa articolul asta cu atat mai mult..tine-o tot asa microsoft si eventual o sa vinzi 200-300 de console la cei cu bani ,cei ce dispun de internet 24\24,si la fanaticii xbox

  3. ca sa nu mai spun de serviciul lor de kkt prin care te obliga sa ai abonament sa joci online fata de sony unde am cumparat jocul si apoi e treaba mea ce fac joc sau nu online

  4. Cu “noutatile” astea Microsoft nu a facut decat sa confirme ce se stia deja…PS RULZ >:)

  5. Si cu toate astea se vinde foarte bine, asta pentru o tara ca Romania care nu are asa putere de cumparare. Am achizitionat si eu o consola, evident pentru copil. Dupa doua zile in care mi-am batut capul cu ea acum pot spune ca merge. Este mai complicat un pic dar daca nu esti bata reusesti. Am reusit chiar si cu DNS-ul. Asa ca acum merge sa vezi filme pe Netflix sau Hulu. Deocamdata cel putin. Consola a venit la pachet cu doua jocuri si 14 zile de live. O singura problema, dar mare……..PRETUL …2100 de lei.

Leave a comment